• 23.04.2024 15:29

Простір bezmezhного спілкування

Блог гімназії "Консул" 86

Здоровий спосіб життя – це реально?

Відadmin

Січ 10, 2022

Всі знають, що ми маємо вести здоровий спосіб життя. Але як це зробити?

Втілити його в життя можливо! Треба мати чіткий план і дотримуватись його щодня.

Починається все з корисних звичок. Що таке звичка? Це дія, яку ви виконуєте регулярно до тих пір, поки вона не стає автоматичною. Набуття корисних звичок допомагає почуватися сильним, мати хороші стосунки з оточуючими, сприяє концентрації на уроках та є джерелом енергії для занять  улюбленими справами. Корисні звички роблять нас сильнішими та щасливішими.

Уявіть, що ваше тіло та розум  – це автомобіль.  Він потребує якісного пального. Ви не можете залити в нього газований напій і очікувати, що ваш автомобіль буде справно працювати.

Так само,  вашому тілу і розуму  необхідне якісне, поживне харчування.

Тому одна з найголовніших корисних звичок – здорове  харчування, а саме  споживання свіжих та поживних продуктів.  Це овочі та фрукти, горіхи, зернові, бобові, кисломолочні продукти, м’ясо та риба. Важливою умовою є також співвідношення кількості продуктів. Більшу частину раціону мають складати овочі, бобові, зернові. Солодка їжа та напої мають дуже низьку поживну цінність і шкідливі для нас, отже їх кількість має бути обмежена. І звичайно, ми маємо споживати достатню кількість свіжої питної води.

Можна заохотити себе, намалювавши свій основний раціон у вигляді красивої овочевої  та фруктової веселки. Вона буде радісно нагадувати вам про втілення нашого плану!

 Навіть якщо ви не берете участь в закупівлі продуктів, ви все одно можете робити свій здоровий вибір. Він завжди є – випити чистої питної води, соку чи солодкого газованого напою, обрати фрукти або салат з тунцем замість солодощів. Простий вибір має величезний вплив на наше здоров’я. Споживання фруктів та овочів насичених веселкових кольорів є дуже важливим і корисним. Тож намагайтесь споживати якомога  більше різних кольорів щодня!

Наступне – це фізичні вправи. Коли ми поєднуємо правильне харчування і  фізичну активність не менше 60 хвилин щодня, ми почуваємось  здоровішими. Станьте активними. Це не означає, що потрібно змінювати свій день. Насправді, це дуже легко. Пограти під час перерви, потренуватись на уроці фізкультури, проїхатись на велосипеді або поплавати, зробити пробіжку в парку. Спробуйте, і ви відчуєте різницю!

І не забудьте: якщо ви зменшите час, проведений перед екраном телефону чи іншого гаджету, у вас з’явиться більше часу для друзів та рухливих ігор.

Обов’язковою умовою нашого плану є повноцінний сон. Коли ми спимо, наш організм відпочиває та  відновлюється. Щоб почуватися свіжим та бути готовим почати свій день активно та енергійно, ми маємо відпочивати близько 9-10 годин.

Ніщо не має заважати, коли ви спите, навіть якщо це домашнє завдання, яке забрало трохи більше часу. Отже переконайтесь, що ви правильно спланували свій час і встигнете все зробити до сну. Намагайтесь дотримуватись режиму, лягати в один і той самий час щодня, це дуже корисно та допомагає гарно засинати. Не тримайте гаджети в спальні перед сном. Влаштуйте розслаблюючу атмосферу в спальній кімнаті. Там має бути зручно, тихо та темно.

Важливою умовою здорового способу життя є пошук  балансу між усіма його складовими: харчуванням, заняттями спортом, відпочинком та сном.

Коли ми гармонійно поєднуємо здорове харчування, фізичну активність, достатню кількість сну та споживання великої кількості питної води, ми маємо достатньо енергії, щоб жити якнайкраще, почувати себе здоровими і щасливими!

А також з часом ви зрозумієте,що корисні звички є дуже важливими і необхідними , не зважаючи на вік.

Отже, чому не розпочати зараз?

Cукманюк Г.О., вчитель англійської мови

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *