• 26.04.2024 02:15

Простір bezmezhного спілкування

Блог гімназії "Консул" 86

Проєкт “Чому Шевченко”

Відadmin

Гру 14, 2021

Соціально спрямований інтегрований проєкт-дослідження «Чому Шевченко» (9-ті класи)

Площа Шевченка. Бульвар Шевченка. Вулиця Шевченка. Музей Шевченка. Пам’ятник Шевченку. Премія імені Шевченка. Поезія Шевченка в підручниках 1-11 класів. Здається, кожен українець буквально оточений Шевченком. Але чи усвідомлюємо ми, з якої причини? Чи розуміють діти,  чому Шевченка навколо так багато?

У 9 класі добігає кінця системне вивчення постаті Шевченка в курсі української літератури. За умов дистанційного навчання виникло бажання поговорити про Кобзаря в новому форматі. Оскільки дистанційне навчання відбувається в основному в онлайн-режимі, то разом із дев’ятикласниками ми створили віртуальний проєкт-експресію. Його особливість полягає в тому, що кожен учасник створює самодостатній продукт – авторське відео із власною озвучкою. Це своєрідне самоінтерв’ю, через яке діти по-своєму відкривають та оцінюють постать великого Кобзаря, відповідаючи на питання «Чому Шевченко?»

Проєкт став суто індивідуальною роботою кожного учня. Адже всі учасники, опрацьовуючи текстуальний та біографічний матеріал, приходили до певних висновків, формуючи власне бачення окремо взятої мікротеми. Були запропоновані такі напрямки вивчення постаті національного поета: Шевченко – література, Шевченко – малярство, Шевченко – музика, Шевченко – біографія. Основна увага була спрямована на особистісне сприйняття значення Шевченка для України та українців.

Результат проєкту – колекція медіа-робіт як у класичному вигляді, так і нестандартного.

Мартиновець С.М., Хоружа М.С.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *