• 26.04.2024 09:06

Простір bezmezhного спілкування

Блог гімназії "Консул" 86

Білінгвальне навчання

Відadmin

Бер 31, 2021

Потенціал білінгвального навчання

Добрий день, шановні колеги та всі, хто завітав до блогу нашої гімназії.

Сьогодні є потреба поспілкуватися про білінгвальне навчання, довготривалий досвід застосування якого має наша гімназія “Консул” № 86.

Тема білінгвального навчання дуже актуальна на сьогоднішній день у різних країнах світу,  в Україні вона теж не поза увагою.

Так що ж таке білінгвіальне навчання?  Білінгвіальне навчання – це викладання предметів шкільної програми двома мовами.

Білінгвіальне навчання в нашому закладі — це викладання декількох дисциплін рідною мовою (українською) та іноземною (англійською).

Для нашої гімназії такими предметами є  інтегрований курс «Мистецтво», «Технології», «Основи здоров’я». Дані дисципліни за освітніми програмами передбачають  розвиток  ключових компетентностей учнів, однією з яких є спілкування іноземними мовами.

Для розвитку цієї компетентності на білінгвіальному уроці, паралельно з матеріалом цих предметів учитель надає лексику та термінологію з обговорюваних тем, спонукає учнів використовувати  правильно цю нову лексику та термінологію, висловлюючи свою думку іноземною мовою.

Ви запитаєте, що це дає учню? Відповідь проста: учні розширюють своє  бачення світу, інтенсивно засвоюють нову лексику щодо різних сфер життя,  вчаться критично мислити, намагаються використовувати англійську мову на рівні з рідною.

Для чого ж учням потрібна білінгвіальна освіта в майбутньому? Перелік відповідей  буде складено й подовжено згідно з потребами суспільства та й самого учня, але основними з нього є вільне спілкування англійською мовою із використанням термінології, можливість здати міжнародні іспити, мати високооплачувану роботу, яка потребує знань іноземної мови на високому рівні,  навчатися в престижних вузах світу.

Щербо Н., учитель англійської мови

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *