• 19.04.2024 13:07

Простір bezmezhного спілкування

Блог гімназії "Консул" 86

Що таке КВЕСТ у школі?

Відadmin

Тра 17, 2021

Поділюся досвідом його проведення. Усім відомо, що квест – це спортивно-інтелектуальне змагання, основою якого є послідовне виконання підготовлених завдань для команд. За традицією нашого класу в останній день чверті проходить саме такий захід. У кінці третьої чверті був проведений квест на тему «У світі чарівної математики». 

Спочатку відбулася організаційна частина: ділення на команди, вибір капітанів та їх помічників, визначення з назвами команд. За умовами квесту кількість завдань відповідала кількості цифр у математиці (0-9). Діти мали відшукати картку з цифрою користуючись вказівками з маршрутних аркушів і отримати завдання відповідно номеру картки (наприклад картка номер 4 – скласти сенкан зі словом математика). Підбираючи завдання до квесту, треба враховувати, що це мають бути не просто запитання, що потребують відповіді, а творчі, цікаві, захоплюючі задачі, для розв’язання яких необхідно креативно і оригінально застосовувати знання. У квест також були включені інтерактивні («Інтерактивна математика») та рухливі («Живі цифри») завдання.

Розв’язуючи задачі, розгадуючи загадки, діти не тільки навчаються самі, а й вчать одне одного, обмінюються досвідом і знаннями. Спільність дій сприяє й тому, що інформація, яка була невідома одній дитині, або забута нею, засвоюється і запам’ятовується в умовах підвищеної емоційності, яка створюється у тому числі завдяки командній роботі.

Бубон В.Д., учитель початкових класів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *